Abhyanga meleg olajos teljes test masszázs

 

60 perc….. 8000 Ft

Erről a masszázsról azt kell tudni, hogy az ayurvédikus orvoslás legfontosabb kezelési eljárása, az abhyanga szanszkrit nyelven az egész testre kiterjedő olajos masszázs. Ezt a masszázsformát szinkronban 2 masszőr vagy egy egyedülálló masszőr végezheti.

A kezelés előtt a masszőr eldönti, hogy milyen olajat fog használni a kezeléshez mivel az ayurvédikus masszázsterápia lényege, hogy személyre szabott kezeléssel szolgál mindenkinek.

Tehát a masszőrünk eldönti, hogy milyen prakrutival vagyis ayurvédikus személyiségtípussal rendelkezel és ennek megfelelően választja ki a gyógyolajat a doshak kiegyensúlyozása érdekében.

Hozzáteszem, az eredeti klasszikus abhyanga masszázst összesen 7 ülő és fekvő pozícióban végzik, ezt az eredeti kezelési formát csak ayurvédikus kórházakban használják, masszázs szalonokban, wellness részlegeben szállodákban inkább a kényelem és a masszázs élvezete a fontos, ezért az abhyanga masszázs általában 2 pozícióban, hason és háton fekve történik, viszont a legfontosabb az, hogy a kezelés során a masszázslépések végighaladjanak az emberi testet borító marmapontokon és így ingerlik és feloldják a blokkokat, amelyek mindig a problémák alapjául szolgálnak.

Tehát az abhyanga masszázs a kiválasztott kellemes hőmérsékletűre felmelegített olajjal az arcon és fejen kezdődik, folytatódik a talpon és így felfelé, ami alól a has és a mellkas sem kivétel, sőt a fülcimpák is át vannak masszírozva kellőképpen.

Személy szerint én az abhyanga masszázs jótékony hatását legfőképp a szellemi éberségben, a nyugodt idegrendszerben és a jó étvágyban tapasztalom.

A masszázs jótékony hatását megköszöni a bőrünk, az izmaink, az ízületeink, a sejtjeink, minden egyes szervünk és idegrendszerünk, azon felül távozásra késztet minden felhalmozódott mérget és vegyszert.

Tehát mindent összevetve az abhyanga masszázs kifejezetten ajánlott az általános egészségmegőrzés, közérzet javítás szempontjából, álmatlanság, alvászavar, depresszió, ízületi problémák, keringési problémák, valamint nagy mértékben erőt ad a stressz leküzdésében is.

IMG_4392