Ayurvéda

Mi is az Ayurvéda?

Az ayurvéda egy 5000 éves indiai gyógyászati rendszer, amely a védikus civilizációnak egy a mai napig élő és működő hagyatéka. Szó szerinti fordításban az élet tudományát jelenti, s olyannyira elfogadott, hogy a kínai és a nyugati gyógyászat mellett ma is egyike a világ három legnagyobb gyógyászati rendszerének.

Trimurty

Ayurvéda = az egészség megőrzésének elmélete és gyakorlata

A három nagy gyógyászat közül az ayurvéda elsősorban az egészségmegőrzést, a betegségmegelőzést tartja szem előtt. Egy másik kiemelkedő alapelve a többi orvoslással szemben, hogy ez a gyógymód igen nagy hangsúlyt fektet az egyéni adottságokra és különbözőségekre. Az embereket testi és lelki tulajdonságaik, érzelmi beállítottságuk, mentalitásuk alapján különböző típusokba sorolja, és ennek megfelelően egyénre szabott kezelési módokat, táplálkozási és életmódbeli tanácsokat dolgoz ki számukra, ezzel is növelve a kezelés hatékonyságát.

Az ayurvédikus masszázs kevésbé ismert, annak ellenére, hogy az indiai ayurvédikus orvostudományt a fent említett idők óta alkalmazzák.

Célja az egészség megőrzése, a test, a szellem és a lélek harmóniájának megteremtése, hiszen egészségünk e három pilléren nyugszik.

Méregtelenítő, immunerősítő és alakformáló hatását, személyre szabott, meleg, aromás és gyógynövény alapú olajakkal és porokkal fejti ki.

Az ayurvédikus masszázs egyfajta szépségmasszázs is, hiszen amellett, hogy ellazítja, gyógyítja az elmét és a testet, bársonyossá puhává teszi a bőrt, ránctalanít, feszesít és mindenek előtt fiatalít, ezáltal késleltetve az öregedést.

Az ayurvédikus masszázs célja, hogy megteremtse a test belső energiáinak egyensúlyát, valamint fontos szerepet játszik az életkor meghosszabbító élénkítő kúrában is.


Ayurvéda = ősi indiai gyógyászati rendszer, a védikus civilizációnak mai napig élő hagyománya. Szó szerinti fordításban = az élet tudománya. Ayurvédikus masszázs.