Ayurvédikus kezelések

Shirodara, csurgatásos kezelés

45 perc……………… 8000 Huf  

Meleg gyógyolaj csorgatása a fej meghatározott területeire, megnyugtatja a központi idegrendszert kitünő stressz oldásra álmatlanságra, neurológiai betegségek leküzdésére valamint fülzúgás, szédülés, pikkelysömör és őszülő hara.

Általában vatta problémákra alkalmazzuk.

Janu vasti, a térd helyi kezelése

30-35 perc………………..4500 Huf

Hatásos ayurvédikus kezelés a térd ízületi problémáira. Ebben az esetben a terapeuta a tésztából készült kör alakú tartófalat a térdre építi fel, amelyet fokozott figyelemmel langyos, majd egyre melegebb gyógyolajjal önti fel, így a lokális átmelegítéssel növeljük a vérkeringést, olajozzuk az ízületeket és különböző degeneratív jellegű betegségeket visszafordíthatunk, javíthatunk. Hatásos ayurvédikus kezelés a térd izületi problémáira helyi melegités masszirozás gyógyolajak bejuttatása a problémás területekre, alkalmazható térdkopás, fájdalmak funkciónális problémák esetében.

Kati vasti, a hát részének helyi kezelése

30-40perc…….4.500 Ft
A Kati vasti egy nagyon hatásos ayurvédikus kezelés, a gerinc, derék és keresztcsont szakaszának fájdalmaira, valamint a gerinc különböző elváltozásaira, mint például a krónikus hátfájás, az isiász, az ízületi gyulladás, a lumbágó, az osteoarthritis és nem utolsó sorban az alsó végtagok gyengeségének leküzdésében.

A procedúra tünetektől függően 30-40 perc, amikor is a terapeuta a hát alsó részére tésztából egy kör alakú tartófalat épít, amelyet fokozott figyelemmel langyos, majd egyre melegebb gyógyolajjal önt fel.

A kezelt területen a vérkeringés megnő, a görcsök izmok ellazulnak, a kötőszövetek megerősödnek és legfőképpen ezzel az eljárással megolajozzuk, megkenjük az ízületeket, hogy hajlékonyak és ezáltal fájdalommentesen töltsék be élettani funkciójukat.

Griva vasti, nyaki rész lokális kezelése

30-35 perc………….4500 Huf

Hatásos kezelés a nyaki részen kialakult spondilosisra, krónikus nyaki fálydalmakra, nyaki merevségre.

Urovasti, a mellkas helyi kezelése


30-35 perc……..4.500 Huf
Az urovasti hatásos ayurvédikus kezelés a légzési, légzőszervi, légúti problémákra, szív panaszokra, mellkasi izom fájdalmakra, asztmára, bronhitisz és allergia kezelésére.

A procedúra előtt a terapeuta a mellkasi részt gyengéden átmasszírozza a meleg kámfor olajjal, majd erre a részre felépíti tésztából a kör alakú falat majd ebbe lassan kellő figyelemmel langyos majd egyre melegebb gyógyolajat önt.

Ez az eljárás javítja a vérkeringést a kötőszöveteket teljes mértékben megerősíti és az itt lerakódott slejm felszakad és távozik.

Tarpan, a szem ghee-vel való kezelése


7-9-11-14, 14-11-9-7 percben………. 5000 Ft
Tisztító ayurvédikus terápia a szemnek amelyet langyos gyógy-ghee segítségével végzünk. Miután a tésztát a szemek köré kellőképpen feltettük, felépítettük lassan belecsöpögtetjük a ghee-t ameddig a szemet és környékét ellepi, szemfürdőt képezve.

A szemfürdő és a páciens által végzett szem gyakorlatok elősegítik a szem megolajozását.

A Tarpan, mint kezelés, nagyon hatásos, elsősorban a száraz viszkető, piros, irritált, könnyező, karikás szemre. A többször elvégzett terápia után a látást is jelentősen javítja, továbbá megelőzés céljából ajánljuk azoknak akik sokat használják a komputert és a tévé előtt gyakran ülnek.

Svedana, izzasztásos kezelés

Alkalmanként ………3000 Huf

Erős méregtelenítési eljárás ahol a gőz természetes izzadásra ösztönöz.

A svedana felfokozza a masszázs hatását így minden kezelés után ajánlott.

Nasya, arcüreg és orr helyi kezelése

30-35 perc………….. 4500 Huf
A nasya egy több részből álló procedúra amely az orr, az arcüreg a fej és a nyaki rész gőzöléséből, masszírozásából, valamint főzetek olajok esetenként porok az orrba és az arcüregbe juttatása a cél. Ez a procedúra nagyon fontos része a purvakarmának, vagyis a panchakarma előkészítésénél nagy szerepet játszik, mivel a toxinok eliminálása a fej és nyaki részből a násya terápia feladata. Ezt a tisztítási folyamatot ajánlom mindazoknak akik fejfájással, migrénnel, sinusitis-szel, krónikus megfázással, mellkasi vértolulással és nyakszirt spondilosisra panaszkodnak és arc bénulásban szenvednek.

Szépítő ayurvédikus arckezelés

60 perc………. 8000 Ft

A mi szépítő ayurvédikus arckezelésünknél választhatunk elsőként natúr citromot, vagy egy kitűnő minőségű ayurvédikus arcradírt. Én az utóbbit ajánlom, bár idővel mindkettőt célszerű kipróbálni. Ezt követi egy meleg sáfránykrémes masszázs, majd szántál pakolás és legvégül a lehető legjobb és legtermészetesebb hidratáló, amit egy itt helyben levágott aloé vera leveléből nyerünk. A szépítő kezelés, tisztító vitalizáló és egy időben hidratáló, teljes mértékben tartósító és vegyszermentes.


Vegyszermentes ayurvédikus arckezelés – sáfránykrémes szépségmasszázs

Szépítő, vitalizáló, hidratáló arckezelés. Citrom, arcradír, sárfánykrém, szantál pakolás, aloé vera.