Ayurvédikus masszázsfajták

ABHYANGA

70 perc…..7.500 Ft

Erről a masszázsról azt kell tudni, hogy az ayurvédikus orvoslás legfontosabb kezelési eljárása, az abhyanga szanszkrit nyelven az egész testre kiterjedő olajos masszázs. Ezt a masszázsformát szinkronban 2 masszőr vagy egy egyedülálló masszőr végezheti.

A kezelés előtt a masszőr eldönti, hogy milyen olajat fog használni a kezeléshez mivel az ayurvédikus masszázsterápia lényege, hogy személyre szabott kezeléssel szolgál mindenkinek.

Tehát a masszőrünk eldönti, hogy milyen prakrutival vagyis ayurvédikus személyiségtípussal rendelkezel és ennek megfelelően választja ki a gyógyolajat a doshak kiegyensúlyozása érdekében.

Hozzáteszem, az eredeti klasszikus abhyanga masszázst összesen 7 ülő és fekvő pozícióban végzik, ezt az eredeti kezelési formát csak ayurvédikus kórházakban használják, masszázs szalonokban, wellness részlegeben szállodákban inkább a kényelem és a masszázs élvezete a fontos, ezért az abhyanga masszázs általában 2 pozícióban, hason és háton fekve történik, viszont a legfontosabb az, hogy a kezelés során a masszázslépések végighaladjanak az emberi testet borító marmapontokon és így ingerlik és feloldják a blokkokat, amelyek mindig a problémák alapjául szolgálnak.

Tehát az abhyanga masszázs a kiválasztott kellemes hőmérsékletűre felmelegített olajjal az arcon és fejen kezdődik, folytatódik a talpon és így felfelé, ami alól a has és a mellkas sem kivétel, sőt a fülcimpák is át vannak masszírozva kellőképpen.

Személy szerint én az abhyanga masszázs jótékony hatását legfőképp a szellemi éberségben, a nyugodt idegrendszerben és a jó étvágyban tapasztalom.

A masszázs jótékony hatását megköszöni a bőrünk, az izmaink, az ízületeink, a sejtjeink, minden egyes szervünk és idegrendszerünk, azon felül távozásra késztet minden felhalmozódott mérget és vegyszert.

Tehát mindent összevetve az abhyanga masszázs kifejezetten ajánlott az általános egészségmegőrzés, közérzet javítás szempontjából, álmatlanság, alvászavar, depresszió, ízületi problémák, keringési problémák, valamint nagy mértékben erőt ad a stressz leküzdésében is.

MUKA és SHIRO ABHYANGA

45 perc….6.000 Ft

Az ayurvédikus masszázs részmasszázsa, amikor is a fejjel, nyakkal, vállövvel és arccal foglalkozunk, a masszázs révén a vérkeringés felpezsdül, az agyi funkciók fokozódnak, csökkenti az álmatlanságot, a nyak és váll vonalán kialakult izom blokkokat néhány kezelés teljesen feloldja és nem utolsó sorban rendkívül fényes és egészséges lesz a hajunk az olajos macerával, az indiai nők többsége kókusz olajjal ápolja haját és fejbőrét, mivel a hajhagymák a masszázstól és az olajtól erősek lesznek. Ezt követően hölgyeknek és férfiaknak egyaránt arcradír és arcpakolás van még ebben a kezelésben.

PADA ES HASTA ABHYANGA

45 perc….6.000 Ft

Szintén az ayurvédikus masszázs részmasszázsa, itt a kézzel és a lábbal foglalkozunk egész idő alatt, a tenyér és a talp reflex zónák stimulálásával javítjuk az életfunkciókat és a belső szerveket stimuláljuk. Megnyugodnak a fájdalmas ízületek, csökken az ödéma, továbbá a megerőltetett kéz és láb masszázsa ez. Néhány kezelés után éreznünk kell a változást.

UDWARTHANA

70 perc….9.000 Ft

Mély száraz masszázs, azért használom a mély szót, mert ez egy erős fájdalommentes bedörzsölés, gyógynövény őrlemény keverékével.

A masszázzsal ellentétben itt a bedörzsölés ellentétes irányba történik, azaz alulról felfelé. A masszőrünk mindaddig dörzsöli, masszírozza a bőr felületét, míg az teljesen felmelegszik.

Az udwarthana kezelés főként a cellulitisz kezelésben, testsúly csökkentésében, zsírégetésben, vagyis alakformáló kezelésében ismert idehaza jelentős hatása. Ez a csodálatos kezelés azok számára ajánlott, akik tökéletesen sima hibátlan csillogó bőrt szeretnének.

Hozzá kell tennem, hogy az udwarthana masszázs az ayurvéda kezelések között egy különlegesség, ki kell emelnem, hogy mindenféle betegségre kitűnő, vagyis anyagcsere problémák kezelésére kiváló gyógyír.

ELAKIZHI

70 perc….12.000 Ft

Ayurvédikus izzasztásos kezelés, terápiás borogatás, amelynek lényege az izzadás. Az izzadást a folyamatosan melegen tartott gyógyolajba mártogatott vászonzsákocskák biztosítják, amelyek úgyszintén gyógyolajban sütött ayurvédikus növényeket és porokat tartalmaznak. A vászonzsákocskákat meleg olajba mártogatva a test részeihez ütögetjük finoman, kezdve a talpon, haladva felfelé, kivételt képez az arc és a fej. Itt a kezelt testrészeket azonnal meleg törölközővel betakarjuk a melegen tartás érdekében.

Az elakhizi rendkívül hatásos a fájdalmakra, duzzanatra, merevségre, zsibbadásos érzésre, arthritisre, reumára spondylosisra, alacsony vérkeringésre és gyengeségre.

A legélvezetesebb életerőt és vitalitást kiváltó ayurvédikus kezelés, hideg téli napokon a legjobb ami történhet velünk.

Az alapanyagokat kizárólag Keralából hozzuk és hozzáértő ayurvédikus masszőreink készítik el a batyukat.

NAVARAKIZHI

70 perc….14.000 Ft

Ezt a kezelést a navara rizs teszi különlegessé, amelyet étkezésre nem használnak, kémiai és ásványi összetétele a csodával határos regeneráló hatása van. Azt még tudnunk kell róla, hogy Indiában néhány hindu szertartásban használják a Navara rizst. Tehén tejet és Khurundoti gyökeret hosszasan főzünk, majd a vászonlabdacsokat megtöltjük a navara rizzsel. Az eljárás ugyanaz mint az elakhizi-nél, itt is a meleg tejbe mártogatjuk a labdacsokat és ezzel finoman ütögetjük, kenegetjük, masszírozzuk a testet, a melegen tartás itt is nagyon lényeges és fontos. Ezt a kezelési formát magas vérnyomásra, reumára, gyenge izomzatra, isiászra, magas koleszterinre, szexuális problémákra, terméketlenségre és bőrproblémákra használja hatékonyan az ayurvéda. Hozzáteszem, az ayurvédikus könyvek többféle kizhit említenek attól függően, hogy a labdacsokba mit teszünk, lehet az kókusz, citrom, mustármag, stb.

SHIRODHARA

40 perc….6.500 Ft (min. 5 alkalom)

Ennél a kezelésnél a harmadik szemünk játssza a főszerepet, vagyis a hatodik csakra az intuitív energetikai központ, leginkább meditatív és relaxációs kezelés, vagy ahogy az ayurvéda mondja, a mentális burokra van hatással. Itt a vendégünk vízszintesen fekszik egy speciális ágyon és a harmadik szemébe és köré finoman ömlik a kiválasztott folyadék, lehet ez olaj tej, író, kókuszvíz vagy akár tiszta víz is.

Szanszkrit nyelven shiro fejet, dhara pedig ömlik, folyik jelent.

Az ayurvédában ez egy helyreállító kezelés és a panchakarma része, megnyugtatja a központi idegrendszert, integrálja az elmét és testet és nem utolsó sorban megnyitja a harmadik szemet, Lord Shiva szemét.

Mindenféle neurológiai betegségeknél, haj őszülésnél, álmatlanság, depresszió, fülzúgás, szédülés, pikkelysömör gyógyításában használatos és hozzátenném, hogy az ayurvéda jelképe ez a kezelés.

SVEDANA

2.500 Ft

Ez egy erős méregtelenítő kezelési eljárás, ahol a gőz természetes izzadásra ösztönöz, segít megnyitnia keringési csatornákat, így a verejtékmirigyeken keresztül toxinok távoznak testünkből.

Tulajdonképpen egy gőzfürdőről van szó, ahol érzékszerveid a szem, fül, orr, száj nincs kitéve a gőz és a meleg hatásának, mivel ayurvéda szerint ez ártalmas az érzékszerveknek.

Mint észrevettük, az ayurvéda főként az olaj és a meleg segítségét veszi igénybe a gyógyításhoz. A svedana rendkívül jó a kiegyensúlyozatlan vata és a kapha dósák visszaállítására, serkenti az emésztést, növeli a kapacitást, csökkenti a lustaság és fáradság érzését, a merev ízületeket a meleg hatására enyhíti és amint említettem, a vata dósa ellenőrzés alatt tartja, ami nem kevés.

Hideg időszakban vigyázzunk mindig arra, hogy adjunk időt testünk lehűlésére a svedana után és csakis így induljunk tovább.

KISMAMA MASSZÁZS
45 perc…. 6.000 Ft és babaolaj 800 Ft

KÉREM TEKINTSE MEG BÉRLETES AJÁNLATUNKAT!
JELENTŐSEN CSÖKKENNEK AZ ÁRAK!!!!!!!!